Volledig scherm
© ANP Archief

Nieuwleusen vreest Britse fans bij PEC - Southampton

NIEUWLEUSEN - Burgemeester Han Noten van de gemeente Dalfsen heeft nog geen vergunning afgegeven voor de wedstrijd die PEC Zwolle in Nieuwleusen tegen het Engelse Southampton wil spelen.

Noten wil het beoogde oefenduel op 23 juli alleen door laten gaan als hij de zekerheid heeft dat daar geen Engelse supporters bij aanwezig zijn. "Southampton heeft een stevige harde kern, die willen we niet op het sportpark zien."

Hoewel PEC nog altijd meldt dat de locatie waar de ploeg het opneemt tegen de voormalige club van trainer Ronald Koeman 'later volgt', is de eer vooralsnog weggelegd voor USV in Nieuwleusen.

Die club heeft ervaring met het ontvangen van buitenlandse teams. Over twee weken - zaterdag 16 juli - speelt Ajax op sportpark Hulsterlanden zowel tegen het Russische Krylja Vovetov Samara als tegen AA Gent uit België. "Ook daarvoor gelden strikte veiligheidsvoorschriften", zegt Noten. "We werken met spotters van de politie uit Gent, die zicht hebben op de harde kern daar.

En voor supporters van die club zijn er alleen in België kaarten in de voorverkoop te koop, zodat we weten wie er komt. Ook werken we met verschillende toegangspoorten."

De burgemeester erkent dat hij strenge eisen stelt, maar wil de veiligheid voor supporters garanderen. "Let wel, ik zou het mezelf het makkelijkst maken door geen toestemming te verlenen. Maar ik besef dat veel inwoners van Nieuwleusen en de regio zich op deze wedstrijden verheugen."

Volledig scherm
PEC Zwolle speler Queensy Menig (l) viert zijn doelpunt Wout Brama (r). © Pro Shots