Volledig scherm
Het oude tenue van PEC Zwolle © ANP

Noah (15) ontroostbaar na diefstal PEC-shirt

ZWOLLE/ALPHEN AAN DE RIJN - Tijdens de vakantie in Spanje werd Noah (15) bestolen van zijn rugzak met Ipad, spelcomputer én een PEC Zwolle-shirt. En juist dat laatste doet 'm het meeste pijn, zegt zijn moeder Saskia Brus. Zij zoekt nu voor haar zoon een vervangend exemplaar.

Het gezin woont in Alphen aan de Rijn en de overige gezinsleden zijn allemaal Ajax-fan. Maar Noah heeft PEC Zwolle in z'n hart gesloten. ,,Het lukt hem waarschijnlijk niet eens om vijf spelers op te noemen, maar hij vindt het gewoon een fijne club met een gezellige sfeer", zegt zijn moeder. Voor zijn verjaardag kreeg Noah drie jaar geleden het toenmalige thuisshirt van de Zwolse club. ,,Met reclame voor kraanwater", weet Saskia Brus nog.

Noah was erg gehecht aan het shirt en vandaar dat ze na de inbraak in de camper in Spanje, waarbij de rugtas verdween, nu via Marktplaats op zoek is naar zo'n shirt. ,,Ik heb al contact gehad met PEC Zwolle maar het shirt is niet meer verkrijgbaar. Nu hoop ik dat iemand er nog een heeft liggen in maat S of M. Natuurlijk willen we daar ook voor betalen. Lukt het niet, dan koop ik het shirt van dit seizoen voor 'm."