Volledig scherm
Een eerdere editie van Serious Request. In 2017 in Apeldoorn?

Nóg een concurrent voor Apeldoorn om Serious Request

APELDOORN - Apeldoorn heeft concurrentie van twee gemeenten in de strijd om Serious Request 2017. Hilversum was al bekend, maar er is ook een derde gemeente in de race die nog anoniem wil blijven.

Dat meldt de Hilversumse wethouder Wimar Jaeger in een brief aan de gemeenteraad van Hilversum.

"Op 6 oktober aanstaande maakt 3FM bekend wie de gaststad van het Glazen Huis wordt in 2017. Zoals u weet is Hilversum een van de kanshebbers. Ook Apeldoorn is in de race, en daarnaast nog een anonieme gemeente, die meedingt naar de titel van gaststad voor het Glazen Huis in 2017", aldus de letterlijke tekst in de brief van de wethouder.

Verder meldt de Hilversumse wethouder dat Serious Request 2015 destijds de gemeente Heerlen circa 700.000 euro heeft gekost. Dat is een ton meer dan eerst werd gedacht. "De hogere kosten zijn het gevolg van de keuze die in Heerlen gemaakt is om aanvullend te programmeren: maar liefst 31 minifestivals, aankleding in de hele stad, hoogstaande bewegwijzering en alle pleinen iedere avond vol met bezoekers die afkwamen op de verschillende optredens op de vele podia. Er is tevens aanvullend geïnvesteerd in veiligheidsmaatregelen in verband met de toen recente aanslagen in Parijs", zegt de wethouder.

Toch zou het dat geld waard zijn, zegt de Hilversumse bestuurder. "De totaalaanpak heeft ertoe geleid dat bezoekers 2 à 3 keer terugkwamen om Heerlen te bezoeken tijdens Serious Request. De wethouder van Heerlen geeft aan dat het de investering het dubbel en dwars waard was. De economische spin off voor de stad was en is groot, de horeca heeft veel geld verdiend en de saamhorigheid was en is voelbaar. Het heeft de stad, maar zeker ook de inwoners van Heerlen een enorme boost gegeven. Iedere gaststad heeft de vrijheid om rondom het Glazen Huis een aanvullend programma te organiseren. Hoe uitgebreid dat is, hangt af van de investeringen die de gemeente samen met bedrijven, organisaties en inwoners wil doen."