Volledig scherm
Een van de lantaarnpalen die ontdaan is van een deurtje. © Hanne Koops

Nog eens 46 lantaarnpalen vernield in Apeldoorn

APELDOORN - En wéér kon de gemeente Apeldoorn naar de politie stappen voor de aangifte van vernielde lantaarnpalen. Wekelijks doet de gemeente op vrijdagochtend aangifte van de nieuwe vernielingen en vanochtend konden er weer 46 gevallen aan het dossier worden toegevoegd.

Daarmee zijn in totaal de laatste tijd al meer dan 200 lantaarnpalen in de gemeente vernield. Verdere ontwikkelingen zijn er volgens de gemeente nog niet, ook niet in welke richting de dader of daders moeten worden gezocht. De schade voor de gemeente loopt hierdoor al tot boven de 30.000 euro.

Lantaarnpaalvandaal
Sinds ongeveer een maand houdt een lantaarnpaalvandaal de gemoederen bezig in Apeldoorn. De deurtjes van de lichtmasten worden weggehaald en zekeringen worden uit het zekeringkastje gehaald. Vaak wordt de bedrading van de lantaarnpaal ook doorgeknipt en worden dan stukken meegenomen. Dit gebeurt in zowel de stad als omliggende dorpen. Ook voetbalclubs zijn al het slachtoffer geworden. Waarom de vandaal of vandalen dit doen, is ook nog een mysterie. De gemeente roept inwoners op om te bellen naar de politie als zij verdachte situaties rondom de lantaarnpalen zien.