Volledig scherm
Douchecabines zijn er gemaakt in de voormalige kantoren.

Noodopvang Apeldoorn ook in augustus nog leeg

APELDOORN - De noodopvang aan de Christiaan Geurtsweg in Apeldoorn blijft ook in augustus nog leeg, is de verwachting volgens gemeentewoordvoerder Toon Schuiling.

"De noodopvang is in juni opengesteld, maar de toestroom van vluchtelingen is een stuk minder dan eerder, waardoor er ook in augustus nog geen bezetting wordt verwacht."

De noodopvang werd alverwege juni opgeleverd. In de twee verbouwde voormalige UWV- panden is ruimte voor zeshonderd bedden. Een week na de openstelling liet Ronald van der Vliet, locatiemanager van het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) al weten dat hij niet wist wanneer de eerste vluchtelingen zouden komen. Van der Vliet kon toen ook niet uitsluiten dat er helemaal geen vluchtelingen zouden komen.

Niet alleen de noodopvanglocaties hebben te maken met een lagere toestroom. Deze week kwam het bericht dat het COA bouwprojecten nog eens tegen het licht moet houden. Omdat er minder vraag is naar opvangplekken, moet er worden gekeken of de bouwprojecten in de huidige vorm nog wel nodig zijn. Naar verschillende gemeenten waar een azielzoekerscentrum wordt gebouwd, zou het COA een brief hebben gestuurd. De bouw van asielzoekerscentrum in Enschede is uitgesteld.

Bij gemeente Apeldoorn is een dergelijke brief niet binnengekomen.

Volledig scherm
Een kamer voor vier personen in de noodopvang.