Volledig scherm
© Menno Boon

Onderzoek naar kosten behoud papieren parkeerbon Zwolle

ZWOLLE - Voordat de gemeente Zwolle besluit of het papieren parkeerbonnetje blijft bestaan, wil de gemeenteraad in beeld hebben wat dit gaat kosten.

CDA, Swollwacht, GroenLinks en D66 constateerden gisteravond dat ze geen meerderheid konden vinden voor hun voorstel om het parkeerbonnetje naast het kentekenparkeren te laten bestaan. Het afgezwakte voorstel dat het college van burgemeester en wethouders sommeert te onderzoeken of het mogelijk is het papiertje ook ná 1 juli uit de automaat te laten rollen, haalde het wel.

Wethouder Filip van As moet nu uitrekenen of het technisch, organisatorisch én financieel mogelijk is aan de wens van het gelegenheidskwartet (coalitiepartij D66 en de drie oppositiefracties) tegemoet te komen.

Privacy
De vier partijen vinden dat burgers vanuit privacy-overwegingen de mogelijkheid moeten hebben geen gebruik te maken van het kentekenparkeren. Temeer nu uit een recente gerechtelijke uitspraak blijkt dat mensen die een verkeerd kenteken invoeren bij de betaalautomaat helemaal geen bekeuring hoeven te betalen.

Voordelen
Het viertal wijst op de mogelijkheid die de gemeente Utrecht haar parkeerders biedt. Daar kunnen bestuurders kiezen voor kentekenparkeren of een papieren bonnetje. Voordeel van kentekenparkeren is dat automobilisten niet terug hoeven naar hun voertuig om een bonnetje achter de voorruit te leggen. Ook kunnen controleurs vanuit een scanauto veel sneller zien of betaald is.