Volledig scherm
De Zwolse scholieren uit Hattem die Breakfeest opzetten © Frans Paalman

Ontbijtservice met de fiets beste 'mini-bedrijf'

ZWOLLE/HATTEM - Ontbijtservice per fiets Breakfeest heeft de titel 'microkrediet onderneming van het jaar' gewonnen. De vier Hattemer scholieres van Gymnasium Celeanum in Zwolle, die hun bedrijfje hebben opgezet in het kader van het schoolproject Day For Change, kunnen hun geluk niet op. "We wisten dat we een kans maakten, maar nu we de beste zijn komt een droom uit", reageert Carlijn Land.

De vier ondernemende tieners zetten hun ontbijtservice in de weekenden voort, en hopen het in de toekomst nog uit te kunnen breiden. Iedere zaterdag- en zondagochtend worden de ontbijtpakketten samengesteld, en vervolgens op de fiets naar klanten in de regio gebracht. Er zijn al ruim 100 ontbijtjes rondgebracht. Daar is 566 euro mee verdiend voor het goede doel.

Ontwikkelingslanden
Ruim 6000 scholieren hebben vanaf het voorjaar meegedaan het schoolproject. Veel bedrijfjes kwamen van de grond. Een deel van winst gaat naar microfinancieringsprojecten in ontwikkelingslanden. De winst van Breakfeest gaat naar arme cacaoboeren in Peru, die daarmee hun bedrijfsomstandigheden kunnen verbeteren.

Live Voetbal

home logo ADO Den HaagADO
19:45
VVV-VenloVVV
away logo
home logo PEC ZwolleZWO
19:45
NAC BredaNAC
away logo
home logo Roda JC KerkradeRJC
18:30
FC TwenteTWE
away logo
home logo VitesseVIT
20:45
sc HeerenveenHEE
away logo