Volledig scherm
Nico Fortgens uit Zevenhuizen. met zijn ingekochte water. Hij drinkt liever geen leidingwater waar een poepbacterie in zit. Foto: Maarten Sprangh

Onvrede na uitleg E.coli in Apeldoorns drinkwater

APELDOORN - De E.coli bacterie mag dan inmiddels uit het water zijn, Nico Fortgens uit Apeldoorn is niet te spreken over de manier waarop hij geïnformeerd werd over problemen met de waterkwaliteit in een deel van de wijk Zevenhuizen.

"Woensdag kregen we een briefje in de bus van Vitens, waarop stond dat er een probleem met de waterleiding was. Om water uit de kraan te kunnen drinken, kregen we het advies om het water eerst drie minuten te laten koken. Ik heb gevraagd wat er aan de hand was, maar kreeg daar verder geen antwoord op. Het enige wat ze me konden vertellen was dat er een storing was. Hoelang het zou gaan duren wisten ze bij de storingslijn ook niet."

Dat hij zaterdagochtend in de krant moet lezen dat het om E. coli gaat, snapt hij niet. "Dat vind ik nog het ergste. Kijk, dat er een probleem is, daar kan niemand iets aan doen, dat gebeurt nou eenmaal. Maar dat ze ons in het ongewisse laten, dat snap ik niet. Daarover moet je communiceren."

Vitens laat weten dat klanten persoonlijk bericht hebben gekregen over het opheffen van de storing.

Volledig scherm
De Thomas van Aquinostraat, waar de waterleidingen zijn vernieuwd. © Martijn Krullaars

Live Voetbal

home logo FC UtrechtUTR
EINDE
1-1
AZAZ
away logo