Volledig scherm
Bezoekers lopen over de tijdelijke brug. Foto: Frans Paalman

‘Onzichtbare’ brug in trek tijdens Architectuur Biënnale Zwolle

ZWOLLE - Met gele laarzen aan of op bloten voeten met de schoenen in de hand. Bezoekers van de Zwolse binnenstad waren zaterdag laaiend enthousiast over de ‘onzichtbare’ brug tijdens de Architectuur Biënnale Zwolle.

Wie over de onzichtbare brug heenloopt, komt tot zijn enkels aan toe in het water. Met het klotst tegen de gele laarzen of blote voeten van de honderden passanten, die lopen op slechts enkele meters van de fontein af. Er worden veel foto’s gemaakt, het getuigt van hoe bijzonder de mensen het vinden om midden op de gracht te staan.

Ontwerper van de brug Rob Moritz van 19 het Atelier marcheert op en neer, beide handen gevuld met laarzen. “We willen eigenlijk dat iedereen verrast wordt bij het betreden van de binnenstad. En ziet wat architectuur kan doen met je. Als ik zie hoe blij en vrolijk alle mensen reageren opeens, nou dat is geweldig.”

Met gele laarzen aan of op bloten voeten met de schoenen in de hand. Bezoekers van de Zwolse binnenstad waren zaterdag laaiend enthousiast over de ‘onzichtbare’ brug tijdens de Architectuur Biënnale Zwolle. Lees het hele verhaal op: http://www.destentor.nl/1.6142340