Een vaccinatielocatie van de GGD in Almere.
Volledig scherm
PREMIUM
Een vaccinatielocatie van de GGD in Almere. © ANP

Ook huisartsen maken zich zorgen over vaccinatiegraad in leeftijdsgroep 60 tot 65

Nog anderhalve maand, en dan moet iedereen die wil op zijn minst één prik hebben gehad. Ondertussen zijn veel zestigers nog niet tegen het coronavirus ingeënt, kampen huisartsen met vaccinoverschotten en waarschuwen de GGD's voor lege prikhallen. Waarom zeggen we niet gewoon: wie een vaccin wil, kan een afspraak maken? 

5 reacties

 • Hans Invernizzi

  2 jaar geleden
  Wat verlang ik terug naar de tijd dat Nederland 17 miljoen voetbaldeskundigen telde en niet 17 miljoen virologen en vaccinatiespecialisten. Alle vaccins zijn veilig (genoeg) en effectief (genoeg). Bij de EMA zijn ze niet gek. Dus niet zeuren, maar je laten inenten als je aan de beurt bent. En laat in hemelsnaam de overheid de vaccinatiestrategie regelen. Daar valt wellicht best iets op aan te merken, maar De Jonge en zijn mensen doen hun stinkende best. En er zit nu echt schot in.
 • Alert Persoon

  2 jaar geleden
  Ik weet zeker als de burger zelf een keuze kan maken welk vaccin hij wil dat er veel meer animo is om zich zelf te laten vaccineren en laat dan ook die zelfde burger de afspraak maken bij zijn huisarts ,vaccinatie locatie ,ziekenhuis of vaccinatie bureau en zorg dat die locaties hun zaakje op orde hebben en je terecht kan als je voor een afspraak bel En laat de overheid een duidelijke campagne voeren of medicie een goede uitleg geven Want nu is het nog steeds een puinzooi wees eerlijk
 • Gert Mossink

  2 jaar geleden
  De vraag alleen al: ben je al gevaccineerd? 2 tot 3x per dag. Ik heb gelukkig mijn antwoord paraat: nee. Ben je nog niet opgeroepen dan: nee. Bla bla in al die serieuze praat programma’s volg ik al niet meer: we moeten we moeten... als dan... hoeveel geprikt?.... en dan al die spuiten in de prullenbak. Ik troost me met de gedachte dat ik al Corona heb gehad en antistoffen denk te hebben.
 • Henk Van de Kraats

  2 jaar geleden
  "volledig beschermd" is denk ik wat overdreven. Effectiviteit is toch maximaal 95 %.
 • J Kruize

  2 jaar geleden
  Idioot toch. En Hugo maar stug volhouden. In de trand van de leiding weet wel wat het beste is. De 60+ word opgeofferd om later en later Astra te krijgen. En dan ook nog eens 2e prik veel later. Ach anders halen ze hun pensioen maar niet. Het is nu eenmaal zo. Men heeft in Den Haag een soort bovenmenselijke wijsheid onttwikkeld
 1. Vader (54) van zes kinderen die in Oostenrijkse kelder zijn gevonden ‘bereidde zich voor op apocalyps’
  met video

  Vader (54) van zes kinderen die in Oostenrijk­se kelder zijn gevonden ‘bereidde zich voor op apocalyps’

  De 54-jarige vader van de zes kinderen die afgelopen vrijdag zijn gevonden in een wijnkelder in het Oostenrijkse dorpje Obritz, was een zogenaamde doomsday prepper. De man bereidde zich voor op het einde van de wereld. Dat meldt Erich Greil, de viceburgemeester van Obritz. De 54-jarige Tom Landon zou naar verluidt een kelder voor elk van zijn kinderen hebben gekocht.