Volledig scherm
© Foto: Stefan Verkerk

Oorzaak dodelijk ongeval Heerde nog onbekend

HEERDE - De oorzaak van het dodelijk ongeval maandagavond aan de Kamperweg in Heerde is nog niet duidelijk. Bij het eenzijdige ongeluk kwam een 78-jarige man uit Zwolle om.

De politie heeft gisteren technisch onderzoek verricht.

Het ongeluk gebeurde op het fietspad langs de Kamperweg, ter hoogte van de Nieuwe Zuidweg. ,,Wij gaan uit van een eenzijdig ongeval. De man is naast zijn brommer gevonden en vermoedelijk is hij door de afzetting ter hoogte van de Nieuwe Zuidweg heen gereden en gevallen", aldus een woordvoerder van de politie.

Het fietspad is sinds vorige week met hekken en lint afgezet in verband wegwerkzaamheden door Schagen Infra. De bovenste laag van het asfalt ontbreekt vanwege werkzaamheden, daardoor is de weg slecht begaanbaar. Het vermoeden bestaat dat de Zwollenaar door de oneffenheid in het wegdek is gelanceerd en tegen een boom terechtgekomen.

Vanwege de vernieuwing van het fietspad langs de Kamperweg geldt op een aantal weggedeelten tijdelijk een maximum snelheid van 50 kilometer per uur.

Oversteken
"De borden met maximaal 50 kilometer per uur langs de Kamperweg staan er omdat in- en uitvoegend werkverkeer de weg opdraait'', licht woordvoerster Jolie Doorduin van de gemeente Heerde toe. ,,Bovendien moeten de fietsers veel vaker oversteken dan normaal.''

De planning is dat de werkzaamheden eind oktober zijn afgerond. Tot zolang staan de borden er ook.

Doorduin: ,,Wel is het zo dat het werkvak in tweeën is verdeeld. Eerst het deel vanaf de rotonde tot aan de snelweg A50. En vervolgens van de A50 tot aan de gemeentegrens met Wezep. Wanneer er niet wordt gewerkt, staan de borden omgedraaid en geldt de reguliere snelheid van 80 kilometer per uur.''