Volledig scherm
Het busje dat de fietsster schepte. Op de achtergrond is de hulpverlening aan haar te zien. Foto: Hugo Janssen

Op IJsselbrug aangereden meisje overleden

ZWOLLE - Het meisje dat vrijdag gewond raakte bij een ongeval op de Oude IJsselbrug in Zwolle, is vanmorgen overleden. Het Greijdanuscollege, waar zij leerlinge was, heeft alle ouders geïnformeerd.

Volgens het bericht van de school was er geen sprake meer van hersenactiviteit. De ouders van het meisje hebben met de artsen 'de zware beslissing moeten nemen om de behandeling te staken'. ,,Vanmorgen rond half twaalf is de beademing beëindigd", schrijft het Greijdanuscollege. Alle kinderen zijn op de hoogte gebracht. ,,Aan hen hebben we verteld dat alleen haar lichaam nog op aarde is." De kinderen uit haar klas hebben samen een stilteplek ingericht waar wordt gerouwd en gebeden.

Verkeerslicht
Het ongeval gebeurde vrijdagmiddag rond half vier ter hoogte van verzorgingstehuis De Venus. Het meisje wilde met haar fiets oversteken bij het verkeerslicht vlak voor de brug aan de Zwolse kant, maar werd daarbij aangereden door een blauw busje met paardentrailer. Wie er op dat moment groen licht had, wordt door de politie onderzocht. Dat onderzoek is nog niet afgerond, aldus een politiewoordvoerder.