Volledig scherm
Lazershow tijdens de eerste avond van Lumido in Apeldoorn. © Maarten Sprangh

Openingsavond Lumido in Park Berg en Bos in Apeldoorn

APELDOORN - Het was wel even spannend volgens organisator Bernard 't Jong, maar klank- en lichtspektakel Lumido is vanavond (donderdag) 'gewoon' van start gegaan. Park Berg en Bos is tot en met 3 september elke donderdag, vrijdag en zaterdagavond omgetoverd tot een sprookje.

Pianist Jan Vayne opende vanavond de eerste avond vol muziek en licht in het park. Ook vrijdagavond is hij vanaf 22.00 uur te zien en te horen in het park.

Vorig jaar werd er, middenin het seizoen, blauwalg ontdekt in de vijver van Park Berg en Bos. Toen werden er verschillende maatregelen genomen om te voorkomen dat bezoekers in aanraking zouden komen met de bacterie. Speciale vlokken zijn nu aan het water toegevoegd, waardoor de blauwalg naar beneden is gezakt. "Tot twee weken geleden was er nog een groenige waas te zien op het water, maar ook die is nu helemaal verdwenen. Vorig jaar droegen de gondelvaarders nog handschoenen, om irritatie bij contact met het water te voorkomen. Maar dat is nu allemaal niet meer nodig, er kan niks meer mee gebeuren."

Dit jaar kunnen bezoekers voor het eerst drie avonden per week terecht in het park. De donderdagavond is er bij gekomen. Kaarten voor Lumido zijn bij de ingang of via de website lumidoapeldoorn.nl te bestellen.