Volledig scherm
© ANP

Opnieuw discussie over gokkasten in Apeldoorn

APELDOORN - Als Fair Play de gokhal aan het Caterplein in Apeldoorn fors mag vergroten, dan mogen andere gokhallen in de stad dat ook. Die discussie laait nu weer op. Dat is het gevolg van nieuwe regels waaraan de gemeente Apeldoorn werkt.

Het voorlopige besluit is dat in het centrum, omgeving Caterplein, een gokhal mag groeien tot maximaal 150 gokkasten in plaats van de huidige 35. Ook nabij bijvoorbeeld een hotel of 'hoofdinfrastructuur', zoals een snelweg, mag een accommodatie met 150 gokkasten komen.

Het is nog niet definitief, maar deze regel heeft tot nu toe wel de voorkeur van de gemeente.

Ruim een jaar geleden speelde deze discussie ook, vanwege een uitbreidingsverzoek van Fair Play Centers aan het Caterplein. Als die speelhal mag groeien, dan mogen andere hallen in Apeldoorn dat ook, zeiden andere gokhallen in Apeldoorn in reactie daarop.

De gemeente ging aan de slag met nieuw beleid voor alle gokhallen en het concept daarvan is er dus nu. Maar onder meer Casino Number One, vlakbij het station, vindt dat er nu weer ongelijkheid ontstaat doordat alsnog niet alle gokhallen mogen uitbreiden.