Volledig scherm
De Apeldoornse gemeenteraad, met in het midden burgemeester John Berends © gemeente Apeldoorn

Oppositiepartijen: 'informeer Apeldoornse raad beter'

APELDOORN - De grote oppositiepartijen in de Apeldoornse gemeenteraad vinden dat ze niet goed of genoeg geïnformeerd worden over de gang van zaken rond de noodopvang, het toekomstige asielzoekerscentrum en de opvang van statushouders in Huize Vrijland.

Lokaal Apeldoorn is 'niet tevreden' met de manier waarop het college van burgemeester en wethouders de raad informeert in deze 'gevoelige dossiers'. "Het gaat hier om drie dingen", stelt raadslid Ben Hendrikse. ,,Informatie, informatie en nog eens informatie. En die willen we niet via de krant vernemen."

SGP-fractievoorzitter Henk van den Berge deelt de zorgen: ,,De informatievoorziening naar zowel de raad als omwonenden is voor verbetering vatbaar. Met name om het draagvlak te behouden."

VVD-fractievoorzitter Erica Schmal heeft onder meer vragen over de nieuwbouwplannen op de locatie van het toekomstige azc aan de Deventersraat. ,,Bouwen ze daar voor 400 bewoners, voor 600, of misschien zelfs wel meer? Ik snap wel dat omwonenden zich dat ook afvragen", aldus Schmal. ,,Wij hadden hier graag al wat meer informatie over gekregen."

Donderdagavond komt de stand van zaken rond de azc en noodopvang aan de orde op de politieke markt. Ook de huisvesting van statushouders (asielzoekers met een verblijfsvergunning) wordt besproken.