Volledig scherm
De Koning Willem III kazerne in Apeldoorn © Cees Baars

Overleden militair (20) in Apeldoorn kwam terug van oefening

APELDOORN - Tijdens zijn eindoefening in Apeldoorn werd een 20-jarige militair vanmorgen onwel. Dat gebeurde vlak voor het binnenmarcheren van de Koning Willem III Kazerne in Apeldoorn. De militair werd naar het ziekenhuis gebracht, waar hij later overleed. Details over de omstandigheden en precieze oorzaak kon de woordvoerder van Defensie nog niet geven. 

Volgens een medewerker van de kazerne, waar het opleidingsinstituut van de Koninklijke Marechaussee is gevestigd, kwam de militair samen met zijn ‘troep’ vrijdagmorgen in de vroegte terug van een bivak. Ze marcheerden daarna het terrein van de kazerne op. Dit is volgens de medewerker een feestelijke gebeurtenis, waar ook familie en vrienden langs de kant van de weg staan bij aankomst van de militairen. 
De onwel geworden militair liep daar niet meer bij, hij zou al voor binnenkomst onwel geworden zijn.

De bivak was de eindoefening van de Algemene Militaire Opleiding. Bij terugkomst op de kazerne krijgen de militairen de blauwe baret uitgereikt, waarna ze verder mogen met de opleiding tot marechaussee.

Details over de omstandigheden en de precieze oorzaak kon de woordvoerder van Defensie vrijdagavond nog niet geven. Er wordt onderzoek naar gedaan.
Ook is nog niet bekend gemaakt waar de 20-jarige militair vandaan komt. De vlag hing vrijdag halfstok op de Koning Willem III Kazerne.

Live Voetbal

home logo Go Ahead EaglesGAE
EINDE
1-1
Jong AjaxJAJ
away logo
home logo FC TwenteTWE
EINDE
2-3
Heracles AlmeloHER
away logo