Volledig scherm
De overvaller (rechts) bedreigt de caissière met een mes, terwijl links een vrouw en twee jonge kinderen vluchten. Beeld uit de bewakingscamera.

Overvaller Poolse supermarkt in Apeldoorn spoorloos

APELDOORN - De jongeman die in maart een Poolse supermarkt aan de Monseigneur Nolensstraat in Apeldoorn overviel, is nog steeds spoorloos.

Dat blijkt uit de uitzending van opsporingsprogramma Bureau GLD. De politie heeft camerabeelden van de overval vrijgegeven, in de hoop dat er mensen zijn die tips hebben die leiden tot aanhouding van de dader.

Bedreigd met mes
De overval is gepleegd op zondag 6 maart, iets na 17.00 uur. Een jongeman rende de supermarkt in en bedreigde de caissière met een mes. Zij moest geld uit de kassa aan hem geven. Op dit moment stonden vlakbij de kassa een vrouw en twee jonge kinderen. Zij renden direct de winkel uit en weg bij de supermarkt. Maar de overval ging zo snel dat klanten achterin de winkel er niets van hebben gemerkt.

De jongeman wordt geschat een jaar of twintig oud te zijn. Hij had een blanke huidskleur, is mager en ongeveer 1.80 meter lang. Hij droeg een donkere, mogelijk blauwe lange jas met een capuchon met bontkraag. Die capuchon had hij tijdens de overval over zijn hoofd getrokken. Volgens de politie heeft hij opvallend lange vingers en extreem dunne polsen.

Vluchtauto
​Mogelijk heeft aan de Schaapmanstraat, ter hoogte van huisnummer 9, een vluchtauto gestaan. Het zou gaan om een kleine blauw-grijze auto, een Hyundai I10. Wie iets heeft gezien of andere relevante informatie heeft, wordt verzocht de politie te bellen via 0800-6070 of anoniem via 0800-7000.

Volledig scherm
In een dergelijke auto is de overvaller mogelijk gevlucht.