Volledig scherm
© Kevin Hagens

Paard & Pracht op Paleis Het Loo

APELDOORN - Paleis Het Loo staat tot en met zondag in het teken van Paard & Pracht. Het Koninklijk Staldepartement uit Den Haag geeft bezoekers de mogelijkheid om de koninklijke paarden, rijtuigen, uniformen en historische auto's van dichtbij te bekijken.

Tussen 10.30 en 16.00 uur maken diverse auto's en rijtuigen meerdere keren per dag de rit van de stallen naar het paleis. Zo zal de Galaberline zelfs met een achtspan paarden te zien zijn, als training voor Prinsjesdag.

Voor de liefhebbers van klassieke auto's zijn onder meer de Cadillac van prinses Wilhelmina en de Minerva uit 1925 van prins Hendrik rijdend te zien.

Ook zijn er twee koninklijke pony's om te aaien, kunt liefhebbers op de foto met een koninklijke auto en is de hoefsmid aan het werk. De spreekstalmeester vertelt over de auto's en rijtuigen.

Het Koninklijk Staldepartement is verantwoordelijk voor het vervoer van de leden van het Koninklijk Huis. Voor het evenement gelden de reguliere entreetarieven.

Volledig scherm
© Kevin Hagens
  1. Geen regels voor kindvloggers: ‘Bij sommige ouders staan de eurotekens in de ogen’
    PREMIUM
    VIDEO

    Geen regels voor kindvlog­gers: ‘Bij sommige ouders staan de eurotekens in de ogen’

    Ze testen cosmeticaproducten, spelen met speelgoed of maken slijm. Hun video’s worden miljoenen keren bekeken en adverteerders betalen grof geld. Geen wonder dat het aantal kindvloggers met een eigen YouTube-kanaal is geëxplodeerd. Hoewel de regels voor kinderarbeid streng zijn, lijken kindvloggers vrij spel te hebben. En dat is een probleem, vinden experts. ,,Een kind is geen verdienmodel.”