Volledig scherm
© AS MEDIA

Passagiers ongedeerd na overval op bus in Apeldoorn

APELDOORN - Op de Regentesselaan in Apeldoorn is maandagavond een lijnbus overvallen. Toen stadsbus 10 (Kerschoten) met een paar passagiers bij een halte stopte, stapten twee jongens (15-20 jaar) in en bedreigden de chauffeur met iets dat op een vuurwapen leek. Ze maakten zich daarna uit de voeten. De daders hebben een onbekend geldbedrag buit gemaakt. Er zijn bij de overval geen gewonden gevallen.

De twee verdachten zijn weggerend richting de Jonkheer Meester G.W. Molleruslaan. De passagiers van de bus zijn maandagavond gehoord. De buschauffeur is meegegaan naar het politiebureau om aangifte te doen en om samen met de politie de camerabeelden uit de bus te bekijken.

Publiek
De politie deed even na tien uur maandagavond een Burgernetmelding uit met de oproep uit te kijken naar de jonge overvallers, waarvan behalve de geschatte leeftijd alleen bekend is dat ze donkere kleding droegen. Vanwege het mogelijke bezit van een vuurwapen adviseerde de politie om de jongens niet zelf te benaderen maar 112 te bellen.  Voor zover bekend heeft dat nog niet een aanhouding geleidt.