Volledig scherm
Isala ziekenhuis Zwolle © Tom van Dijke

Patiënt merkt niets van actiedag Isalaspecialisten

ZWOLLE - Medisch specialisten van ziekenhuis Isala in Zwolle doen dinsdag mee aan een landelijke actiedag van hun beroepsorganisatie.

Dit vanwege een conflict met de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen over de uitbetaling van pensioenpremies. Ze houden een 'patiëntvriendelijke zondagsdienst'. Een deel van de tijd geven ze lezingen aan collega's van andere afdelingen.

Geen hinder
Volgens het ziekenhuis heeft de Raad van Bestuur met de medisch specialisten in dienstverband afgesproken dat patiënten geen hinder ondervinden. Alle geplande afspraken en de spoedzorg gaan gewoon door en de poliklinieken zijn ook bereikbaar, zo stelt Isala. De specialismen die aansluiten bij deze actie zijn: kindergeneeskunde, neonatologie, reumatologie, sportgeneeskunde, psychiatrie, revalidatiegeneeskunde, klinische farmacie, klinische fysica en pathologie.

Fiscaal gunstig 
Sinds 1 januari 2015 kunnen werknemers over het salaris boven 100.000 euro niet langer onder fiscaal gunstige voorwaarden pensioen opbouwen. Werkgevers betalen mee aan het pensioen van werknemers en het merendeel van de ziekenhuisbesturen steekt een deel van de werkgeverspremie nu in eigen zak, zo stelt de landelijke vereniging van artsen in dienstverband.