Volledig scherm
Stadion PEC Zwolle © Sacha Wunderink

PEC Zwolle haalt streep door dertig illegale kaarten voor zondag

ZWOLLE - Dertig toegangskaarten voor de wedstrijd PEC Zwolle-PSV van komende zondag zijn onklaar gemaakt nadat de eigenaar ze te koop aanbood via een site als Marktplaats.nl. Dat meldt de club. Handel in toegangsbewijzen is verboden.

Zondag is het laatste competitieduel in de eredivisie. PEC speelt nog om een plek in de play offs voor een ronde in de Europa League. PSV moet winnen om het sprankje hoop levend te houden voor het pakken van de titel. Die gaat vrijwel zeker naar Ajax, dat zondagmiddag speelt bij degradatiekandidaat De Graafschap in Doetinchem.

Levendige handel
PEC Zwolle blijft verkoopsites in de gaten houden, zegt een woordvoerder. Het aantal van dertig loopt naar verwachting nog op. Ook in de Achterhoek is de handel in kaarten voor het kampioensduel van de Amsterdammers levendig. Maar ook daar geldt: wie wordt gepakt, is de pineut. De koper is z'n geld kwijt, de verkoper heeft kans dat hij komend seizoen - of langer - niet meer welkom is op de tribunes van 'zijn' club.

Voetbalbond
Voetbalbond KNVB kan stadionverboden opleggen aan wie z'n toegangsbewijs verpatst. De duels in Zwolle en Doetinchem worden niet op voorhand beschouwd als risicoduels. De politie is present met het aantal agenten dat ook bij 'gewone' wedstrijden wordt ingezet. PEC Zwolle zet voor alle zekerheid wel twintig stewards extra in.

  1. Apeldoornse webshop laat spoor van gedupeerden na
    PREMIUM

    Apeldoorn­se webshop laat spoor van gedupeer­den na

    Leveranciers en klanten betichten webshop BMX Shop Apeldoorn massaal van oplichting. De webshop voor fietscrossartikelen van Apeldoorner Riny van Nieuwenhuizen zou wel afnemen van leveranciers maar niet betalen en klanten juist laten betalen maar vervolgens niet leveren. Van Nieuwenhuizen zelf ontkent oplichtingspraktijken en stelt juist zelf slachtoffer van een lastercampagne te zijn. Meerdere gedupeerden zeggen dat ze aangifte van oplichting hebben gedaan tegen de ondernemer. ,,Die man is ziek in zijn hoofd.’’

Live Voetbal

home logo AjaxAJA
90'+12'
5-0
NAC BredaNAC
away logo