Volledig scherm
© ANP

PEC Zwolle schorst jonge fans om vuurwerk

ZWOLLE - Twee jonge supporters van PEC Zwolle zijn in de fout gegaan door vuurwerk af te steken voor de wedstrijd tegen Sparta op 13 augustus. De jongens van 14 en 17 jaar zijn door de club geschorst. Dit weekend meldde de Stentor dat supporters werden aangehouden. Nu blijkt het dat het om jonge mensen gaat. 

Hen wacht een gesprek met een delegatie van PEC waarvoor hun ouders ook worden uitgenodigd. Politie, Travers jongerenwerk en een bestuurder van de supportersvereniging schuiven daar bij aan.

Camerasysteem
PEC wist de jonge vandalen te identificeren dankzij het vernieuwde camerasysteem dat door uitbreidingen van tribunes recent naar KNVB-maatstaven is aangepast. De veiligheidsafdeling van de club heeft na het incident de beelden in samenwerking met de politie geanalyseerd en de daders weten te identificeren. Het is de eerste keer dat beide jongens worden geschorst.

Wat de opgelegde sancties precies gaan inhouden en hoe lang ze duren kan PEC-woordvoerder Koen te Riele niet zeggen. Ook niet of de politie waarmee PEC nauw samenwerkt voor de veiligheid in en om het stadion, de jongens een HALT-straf gaat opleggen. PEC Zwolle wil deze zaken eerst bespreken met de jongens en hun ouders.

Voetbalbond
In de opgelegde sancties die conform de richtlijnen van de voetbalbond zijn, wordt volgens PEC-woordvoerder Koen ter Riele geen onderscheid gemaakt naar leeftijd.

Live Voetbal

home logo FC UtrechtUTR
EINDE
1-1
AZAZ
away logo