Pegida en AFA flyeren allebei in Apeldoorn

APELDOORN - Zowel anti-islambeweging Pegida als Anti-Fascistische Actie (AFA) hebben bij inwoners van Apeldoorn brieven en flyers bezorgd om hun boodschap te verkondigen.

Volledig scherm
Pegida brengt brieven rond in Apeldoorn. Foto Pegida Nederland

AFA
AFA deed dat als eerste, afgelopen donderdag al. Onder de campagneleus 'Laat ze niet lopen' probeert AFA demonstraties van Pegida letterlijk dwars te zitten. "Laat ze niet lopen heeft de gehele route van Pegida in Apeldoorn geïnformeerd over wat voor extreem-rechtse club Pegida nou eigenlijk is", meldden de anti-fascisten donderdag al. Ook plakte AFA al stickers door de stad met de oproep tegen Pegida op te komen.

Pegida
Vandaag (zaterdag) komt Pegida daar nog overheen: "Vandaag in Apeldoorn 1000 infobrieven bij de mensen in de brievenbus gedaan en we willen 'Laat ze niet lopen' enorm bedanken dat ze door middel van stickers ons de weg hebben gewezen (de stickers hebben we natuurlijk netjes opgeruimd)", meldt Pegida Nederland op de Facebook-pagina. Om daar via Twitter aan toe te voegen: "Morgen danst de Nederlandse driekleur bij Pegida in Apeldoorn! 12.45 uur in Beekpark."

Demonstratie
Pegida-demonstranten worden morgen (zondag) rond 13.00 uur in het Beekpark verwacht. Om 14.00 uur beginnen de demonstranten aan hun mars, over de Loolaan, Soerenseweg, Koning Lodewijklaan en Sprengenweg. Daarna keren zij terug naar het Beekpark.