Volledig scherm
© Thinkstock

Penaltyverbod voor voetballertjes WVF in Zwolle

ZWOLLE - Het is een hoogtepunt voor menig voetbalpupil, de strafschoppenserie na elke wedstrijd. Maar voorlopig niet bij de Zwolse voetbalvereniging WVF. Het bestuur heeft een penaltyverbod moeten opleggen.

Na duels van de jongste voetballertjes (F- en E-pupillen) volgt er geen traditionele strafschoppenserie meer. De vereniging, met bijna duizend spelende leden, groeit als kool en om toch het volledige speelschema op een zaterdag af te werken, moeten de wedstrijden snel achter elkaar gespeeld worden. En dan zorgen de strafschoppenseries voor veel onnodige vertraging, want die tellen immers niet mee voor het wedstrijdresultaat. "De ervaring leert dat ze vaak ook nog uitlopen", zegt WVF-voorzitter Anton Westenberg. Daarom heeft het bestuur besloten een streep te zetten door de penalty's. Dus boze ouders en verdrietige kinderen op sportpark De Weide Steen zaterdagochtend? "Niet dat ik gehoord heb. Ik loop hier al vanaf 10 uur, dus dat soort dingen krijg ik dan wel mee. Men weet wat het probleem is, er is begrip. Het kan niet anders, het programma loopt gewoon vol..." Een andere 'noodmaatregel' is het verplaatsen van C-wedstrijden naar de late middag. Zo beginnen er drie tot vier wedstrijden op zaterdag om 16.45 uur.

Westenberg verwacht dat de situatie in ieder geval dit seizoen zo blijft. "We zijn bezig met een plan om de capaciteit van onze velden te verhogen. Hoe, daar ga ik nu nog niets over zeggen."

WVF kreeg er dit seizoen vijf E-team bij, van 12 naar 17. Er spelen zes F-teams in competitie. Eerder al werd besloten een interne vrijdagcompetitie te starten om toch voldoende kinderen te kunnen laten spelen. Zo'n 15 F-teams kunnen op die manier kennismaken met de voetbalsport.

Live Voetbal

home logo FC UtrechtUTR
EINDE
1-1
AZAZ
away logo