Volledig scherm
Het complex in Stadshagen. Foto: Google Streetview

Pensioenreus koopt appartementen deltaWonen

ZWOLLE - Woningcorporatie deltaWonen stoot 20 zogenaamde 'levensloopbestendige' appartementen in Stadshagen af.

Het is niet duidelijk wat pensioenreus Syntrus Achmea Real Estate & Finance ervoor betaald heeft. Zowel deltaWonen als Syntrus Achmea doen 'geen mededelingen over individuele transactiebedragen'. Het gaat om vrije sector huurwoningen in complex 'Sans Soucis' in Stadshagen.

Syntrus Achmea RE&F heeft de afgelopen jaren meerdere complexen overgenomen, waarbij bewoners van vrije sector huurappartementen gebruik kunnen maken van direct nabij gelegen zorgvoorzieningen. De vastgoedbelegger voorziet een snelle groei van deze beleggingscategorie door de vergrijzing en de veranderingen in de financiering van de zorg.

Primaire doelgroep
Evert Leideman, directeur van deltaWonen: "Wij willen ons richten op onze kerntaak: het bouwen en verhuren van woningen om daarmee onze primaire doelgroep van passende huisvesting te voorzien." deltaWonen richt zich op de doelgroep met een inkomen tot 45.000 euro per jaar.

Rendement
Erik van der Struijs, woordvoerder van Syntrus Achmea Real Estate & Finance, stelt dat dit soort overnames passen in het landelijke beleid van het bedrijf. "Dit soort woningen biedt onze klanten meer mogelijkheden om te beleggen", aldus Van der Struijs. "Met de toenemende vergrijzing is er een toenemende vraag naar dergelijke woningen onder ouderen. Onze klanten, voornamelijk pensioenfondsen, kunnen zo een passend rendement halen waardoor ze de pensioenen kunnen blijven betalen. De huurinkomsten vanuit dit soort complexen vloeien direct door naar onze klanten."

Geen huursverhoging
De overname heeft volgens Van der Struijs geen consequenties voor de huidige huurders. Ook een huursverhoging zit er vooralsnog niet aan te komen.