Volledig scherm
© ANP

PGVZ neemt rol van TSN in Zwolle over

ZWOLLE - De 860 cliënten en de 142 medewerkers van het failliete TSN in de gemeente Zwolle kunnen opgelucht ademhalen: zorgorganisatie PGVZ neemt de rol van TSN in Zwolle over.

Dat maakte wethouder Nelleke Vedelaar zojuist bekend. Het college van B en W heeft besloten met de zorgorganisatie die al werkzaam was in Zwolle en Kampen, in zee te gaan.

Kleine teams

"PGVZ neemt alle medewerkers over, gaat zorgen voor de continuïteit van de zorg in Zwolle en zal alle arbeisvoorwaarden zoals salariëring en de opbouw van arbeidsjaren respecteren", zegt Vedelaar. Ze doen dat voor dezelfde prijs als waarbinnen ze in Zwolle al werkten, aldus Vedelaar. "Het kost Zwolle dus geen cent meer." Volgens Vedelaar kan het bedrijf dat doen omdat het een 'plat georganiseerde organisatie' is. Ze werken met kleine teams en omdat de kosten eigenlijk voornamelijk in zorg zitten en niet in een opgetuigde organisatie, denken ze dit te kunnen waarmaken."

Monitoren
Hoewel Vedelaar alle vertrouwen heeft in PGVZ en 'het eigenlijk geen overheidstaak is', gaan ze het proces wel monitoren. "We zijn betrokken bij iedereen die dit aangaat. Medewerkers en cliënten hebben lang in onzekerheid gezeten. Het is fijn dat mensen die een vertrouwensband hadden opgebouwd onder TSN nu gewoon verder kunnen bij PGVZ."