Volledig scherm
© Thinkstock

Plan voor nóg een bowlingcentrum in Zwolle

ZWOLLE - Als het aan de Harderwijker ondernemer Gert-Jan van Maanen ligt is Zwolle binnen afzienbare tijd nóg een bowlingcentrum rijker.

Aan de Nijverheidstraat heeft hij een stuk grond op het oog waar hij zestien bowlingbanen mét horeca voor zo'n tweehonderd bezoekers wil realiseren. Ook komt er een café met pooltafels en dartborden.

Opmerkelijk, want op bedrijventerrein De Vrolijkheid wil binnenkort 'Bowlen en Zo' openen, een vrijetijdscentrum met onder meer elf bowlingbanen, pool- en snookertafels en glowmidgetgolf. Door rechtszaken van concurrerende horeca is de opening hiervan vertraagd. Daarnaast heeft restaurant Urbana bowlingbanen.

De Vrolijkheid
Van Maanen is uiteraard bekend met de plannen op De Vrolijkheid. Maar die verschillen wezenlijk van zijn bowlingcentrum, zegt hij. "Mijn indruk is dat dat een groot restaurant wordt waar je ook kunt bowlen. Bij ons draait alles om het bowlen, zowel voor de recreatieve spelers als mensen die het bowlen in wedstrijdverband beoefenen. Er komen zestien banen, die verdiept liggen. Vanuit het restaurant kun je rechtstreeks op de banen kijken."

Van Maanen exploiteert al twee bowlingcentra:in Harderwijk en in Almere. Hij ziet in Zwolle genoeg mogelijkheden om succesvol een bowlingcentrum te runnen. "Als wedstrijdsport loopt het bowlen wat terug, maar het avondje uit met bowlen, eten en drinken draait nog steeds heel goed. Ook zien we dat steeds meer ouderen bijvoorbeeld wekelijks willen bowlen."

Met de gemeente is Van Maanen in gesprek over de aankoop van een perceel aan de Nijverheidstraat, nabij de daklozenopvang De Herberg. Op de beoogde plek is nu nog een stadstuin gevestigd.

De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Live Voetbal

home logo Willem IIWIL
12:15
NAC BredaNAC
away logo
home logo FC EmmenEMM
14:30
PSVPSV
away logo
home logo De GraafschapGRA
14:30
Fortuna SittardFOR
away logo
home logo AjaxAJA
16:45
sc HeerenveenHEE
away logo