Volledig scherm

Plan wooneenheden in centrum Zwolle in de wacht

ZWOLLE - Het omstreden plan voor zestig 'onzelfstandige wooneenheden' in de Zwolse binnenstad staat voorlopig in de wacht. Het college vindt de aanvraag te onduidelijk en neemt die daarom niet in behandeling.

Planvast Projectontwikkeling BV, die de aanvraag had ingediend moet eerst met meer informatie over de brug komen. Na de zomer wordt verder overlegd met het bedrijf.

De projectontwikkelaar uit Kampen kwam half juni met een aanvraag voor het realiseren van zestig onzelfstandige woonruimten aan de Bloemendalstraat en de Goudsteeg, in het voormalige pand van muziekschool Muzerie. Dat leidde tot onrust in de buurt; buurtbewoners vroegen zich af wat hen te wachten stond omdat niet verder aangeduid werd om wat voor bewoning het zou gaan. Zij kregen de indruk dat het om een vorm van begeleid wonen zou gaan. Het CDA stelde er zelfs schriftelijke vragen over aan het college. Volgens de fractie moet zorgvuldig gekeken worden naar de 'invulling en doelmatigheid'.

Wat de plannen precies inhouden is nog steeds niet duidelijk. Planvast is onbereikbaar voor commentaar.

Ondernemersvereniging CityCentrum is blij met het uitstel. CityCentrum had een zienswijze ingediend over de 'ondoordachtheid van dit plan en het ontbreken van een overall-visie' en heeft nu een brief van de gemeente gekregen over het uitstel. Daarin staat ook dat de buurt wordt geïnformeerd voordat een nieuwe aanvraag wordt ingediend. "Ik neem aan dat daarmee bedoeld wordt dat er overlegd wordt met belanghebbenden", zegt CityCentrumvoorzitter Peter Pels. "De komst van zestig wooneenheden in een monumentaal complex is een grootschalige ontwikkeling in de binnenstad. Dat is niet iets dat je zomaar even kunt regelen."