Volledig scherm
Pokémon Go © ANP

Pokémonjagers verstoren nachtrust Zwollenaren

ZWOLLE - De Pokémon Go-rage duurt voort, het leger jagers zwelt aan. En daarmee ook de overlast op sommige plekken in Zwolle.

Amsterdammer Patrick van Heezick verhuisde onlangs voor zijn rust naar Zwolle, maar die is in de Berkumstraat ver te zoeken rond twee uur 's nachts. "Ik werd een keer rond die tijd wakker en hoorde mensen roepen: 'Ik heb er eentje, ik heb er eentje!' Toen ik uit mijn raam keek, zag ik ze enthousiast met rugzakjes om en telefoontjes in de hand richting dierenspeciaalzaak Jonkman hollen. De nachten erop, weer." Kennelijk zitten er speciale nachtpokemons. Patrick: "Ik ben geen zeurpiet, maar ze zijn best luidruchtig. En hoe lang gaat die rage duren? Blijven die beestjes hier rondlopen tot in lengte van jaren?"

"Dat zou best eens kunnen", zegt de 14-jarige Jay die met zijn evenoude vriend Joey op jacht is langs de stadsgracht. "Het spel is populair en als er 's nachts bepaalde Pokémons opduiken, komen daar jagers op af."

Hotspots
Er zijn volgens de jongens nog een paar Pokémonhotspots in Zwolle: "Bij De Fundatie zitten er veel en bij dat beeld van de groene engel duiken aardig wat Pokémons op."

Hoe lang de jagers er plezier van hebben en sommige Zwollenaren er een verstoorde nachtrust aan overhouden? "Ligt een beetje aan de volgende update van het spel", denkt Jay, "maar het zou mij niet verbazen als het zeker nog twee jaar zo doorgaat."