Volledig scherm
Politie Apeldoorn ging te werk als een 'paardenfluisteraar' en wist het dier zo op het droge te krijgen.

Politie Apeldoorn redt paard uit drinkbak

APELDOORN - Hoe het dier er terecht is gekomen is onbekend, maar feit is dat zowel politie als brandweer gisteren moesten uitrukken om een paard te redden uit een drinkbak aan de IJsseldijk in Apeldoorn. Die konden het paard met enige overredingskracht en zonder hulpmiddelen weer op het droge krijgen. Volgens de dierenpolitie viel de eigenaar niks te verwijten.

"Wij troffen wij het dier al trillend en licht in paniek aan. Het paard stond tot aan zijn middel in het water. Met een beetje hulp en motivatie van de brandweer en ons kon het jonge paard weer op eigen kracht de drinkbak uit. Het paard schudde het water van zich af, werd warm onthaald door zijn soortgenoten en rende het zonnetje tegemoet", zo schrijft politie Apeldoorn op zijn Facebookpagina.
 

Gisteren kregen we de melding dat er aan de IJsseldijk in Apeldoorn een paard in een drinkbak was gevallen. Ter plaatse troffen wij en de brandweer het dier al trillend en licht in paniek aan. Het paard stond tot aan zijn middel in het water. Met een beetje hulp en motivatie van de brandweer en ons kon het jonge paard weer op eigen kracht de drinkbak uit. Het paard schudde het water van zich af, werd warm onthaald door zijn soortgenoten en rende het zonnetje tegemoet. Onderzoek is ingesteld door de dierenpolitie, de eigenaar valt weinig te verwijten. Ziet u een dier in nood? Bel dan 144 of 112. Geplaatst door Politie Apeldoorn op vrijdag 18 maart 2016