Volledig scherm
© DG

Politie Apeldoorn zoekt 'man met witte kleren' na cafébrand

APELDOORN - Wie is toch die geheel in het wit geklede man die begin augustus een tas met daarin twee gasflessen in brand stak op de stoep van café De Zon in Apeldoorn? De politie heeft gisteren zwartwit-beelden vrijgegeven waarop de dader is te zien, maar de man zelf is nog spoorloos. De brand ontstond in de nacht van maandag 1 op dinsdag 2 augustus bij de voorgevel van het café aan de Arnhemseweg.

Op beelden van een beveiligingscamera is te zien dat de man meerdere keren langs het café loopt. Hij heeft een pet op met daar overheen een capuchon. Zijn gezicht is daardoor niet heel duidelijk te zien.

,,Hij legt een blauwe tas neer en steekt die in brand. Daarin zaten ook twee gasflessen. Na zijn daad vlucht de man in de richting van de Talingweg, via een paadje langs de Flash Casino en New York Pizza komt hij weer uit op de Arnhemseweg en loopt verder in de richting het centrum,'' meldt de politie in het programma Bureau Gelderland (Omroep Gelderland).

De gasflessen zijn inmiddels onderzocht. Van een is het merk en het type bekend, van de andere fles nog niet. De hoop is dat iemand deze blauwe fles herkent. De foto's zijn terug te zien in de uitzending van Bureau Gelderland op internet.

Alerte buurman
De brand werd vrij vlot geblust, mede dankzij een alerte buurman. De politie neemt de brandstichting echter hoog op, omdat boven het café mensen wonen. Zij lagen op dat moment te slapen. De brand had fataal kunnen aflopen.

De politie heeft bij het café niet alleen de gasflessen teruggevonden, maar ook de sporttas die is gebruikt.

Live Voetbal

home logo ADO Den HaagADO
19:45
VVV-VenloVVV
away logo
home logo PEC ZwolleZWO
19:45
NAC BredaNAC
away logo
home logo Roda JC KerkradeRJC
18:30
FC TwenteTWE
away logo
home logo VitesseVIT
20:45
sc HeerenveenHEE
away logo