Volledig scherm
Overval op een woning aan de Pythagorasstraat in Apeldoorn © Pim Velthuizen

Politie houdt vragen over woningoverval Apeldoorn

APELDOORN - Ondanks dat er twee verdachten zijn opgepakt, houdt de politie vragen over de woningoverval die is gepleegd op 15 juni aan de Pythagorasstraat in Apeldoorn. De politie wil meer weten over de vluchtroute van de mannen, de witte damesfiets waarop zij reden en hun kleding. Het vermoeden bestaat dat zij na de overval hun kleding hebben verwisseld en die eerste kledingset ergens hebben gedumpt. De politie zoekt die kleding nog.

Om tips te krijgen van het publiek, besteedt opsporingsprogramma Bureau GLD ook aandacht aan deze zaak.

De aangehouden verdachten zijn twee negroïde mannen. Het gaat om een 22-jarige uit Arnhem en een 28-jarige zonder vaste woon- en verblijfplaats. Zij drongen die 15e juni de woning binnen waar een man, vrouw en kind aanwezig waren. Het kind werd apart gezet in een slaapkamer, maar de man is door de overvallers meerdere keren gestoken en geslagen.

Daarna gingen de overvallers er met een buit vandoor. Ze gingen richting de Laan van Zevenhuizen en zijn later gezien op een fiets op de kruising Anklaarseweg/Aristotelesstraat.
​Nabij het Atrium zijn ze aangehouden door de politie. Zij hadden spullen bij zich uit de woning waar de overval is gepleegd.

De politie sluit niet uit dat de overvallers nog hulp hebben gehad van iemand.

Telefoon politie 0900-8844 of Misdaad anoniem 0800-7000