Volledig scherm
Pikachu in het Leypark gespot, helaas viel mijn signaal ineens weg dus was Pikachu ook verdwenen. Maar gelukkig hebben we de foto nog ;-) © Hellcat

Politie Zwolle: drukker op straat door Pokémon Go

ZWOLLE - Het leuke aan het populaire smartphonespel Pokémon Go is dat je het werkelijk overal op straat kunt spelen. En dat valt ook de politie in Zwolle op: de afgelopen dagen werden er veel meer mensen op straat gezien en komen vaker meldingen binnen van verdachte situaties.

Het valt de politie op dat er vooral ‘s avonds vaker groepjes mensen tot laat op straat lopen om met hun smartphone Pokémon te vangen. „En dat vindt niet iedereen even leuk”, aldus een woordvoerder van de politie. „We krijgen volop meldingen uit het hele gebied van mensen die Pokémon vangen op plekken waar ze eigenlijk niet mogen komen. En dat zijn niet alleen jongeren, overigens. Ook oudere jongeren spelen het spel.”

  Vluchttrap Als voorbeeld noemt de politie een melding van iemand die een groepje Pokémon Go-spelers bij de vluchttrap van een appartementencomplex zag staan. „Dat zag er volgens de melder verdacht uit en bovendien hoort een vluchttrap altijd toegankelijk te zijn”, aldus de politiewoordvoerder.   Boete De politie in Zwolle controleert sinds het verschijnen van Pokémon Go niet extra op straat, maar heeft een aantal belangrijke adviezen voor spelers van het smartphonespel: „Kijk altijd om je heen en denk aan je veiligheid, kom niet op verboden gebieden en overtreed de wet niet”, aldus de politie. „Gebruik je smartphone dus niet achter het stuur. Daar staat een boete op van 240 euro, of je nou Pokémon vangt of niet.”   Inbreker Niet alleen in Zwolle, maar door het hele land loopt de politie tegen opmerkelijke, Pokémon Go-gerelateerde meldingen aan. Zo kreeg de politie Haarlemmermeer meldingen binnen van auto die langzaam door een woonwijk reed. Geen inbreker, maar een fanatieke Pokémon-vanger.   Eerder riep de politie in Amsterdam al op om geen Pokémon te zoeken in politiebureaus en vonden vijf spelers van het spel in Baarn een dode vrouw in een vijver. En ook het Academisch Medisch Centrum in Amsterdam ondervindt last van mensen die een Pikachu willen vangen op afdelingen waar ze niet mogen komen.