Volledig scherm
foto Politie Zeeland

Politiehond spoort vluchtende autodief in Zwolle op

ZWOLLE - Een vluchtende autodief is afgelopen nacht door politiehond Bink opgepakt.

Dinsdagavond kwam er bij de politie een melding binnen van diefstal van een personenauto in de wijk Stadshagen. De autosleutel bleek te zijn weggenomen uit de woning van de auto-eigenaar aan de Sterrenkroos.

De politie trof niet veel later de auto aan op de Goudplevierstraat. In de auto werd niemand aangetroffen. De politie ging over tot een observatie van afstand. Nadat de 23-verdachte uit Zwolle weer in de auto sprong, zette de politie de achtervolging in. Tijdens de achtervolging sprong de verdachte uit de rijdende auto en vluchtte te voet verder. De 23-jarige man sprong in een sloot en dacht te kunnen ontsnappen door er aan de andere kant weer uit te klimmen en zich te verstoppen in een tuin aan de Zomertalinghof.

Bijtwonden
De politie zette viervoeter Bink in en die volgde de achtergelaten sporen van de verdachte. Nadat de hond de autodief had opgespoord volgde de aanhouding. Hieraan werkte de verdachte allesbehalve mee, waarna politiehond Bink enkele malen zijn tanden in verdachte zette. De verdachte is na behandeling in het ziekenhuis naar het politiebureau gebracht. 

Nadat de 23-jarige Zwollenaar uit de auto is gesproken, kwam de auto niet veel verder tot stilstand. Hierbij tikte de auto nog wel een onopvallende politiewagen aan.  Er is een onderzoek ingesteld naar de diefstal.