Volledig scherm
Bewoners geven raadsleden vanochtend uitleg, op de kruising Laan van Charleston / Distelvlinderlaan. Foto Matthijs Oppenhuizen

Politieke steun voor verkeersplan Zevenhuizen-Zuidbroek

APELDOORN - Het verkeersplan van de gemeente Apeldoorn voor de wijk Zevenhuizen-Zuidbroek - inclusief openstelling van de busbaan voor auto's - krijgt in hoofdlijnen steun van de gemeenteraad. De politici deden vanavond wat suggesties aan wethouder Johan Kruithof, maar daar bleef het bij.

De raad wil bijvoorbeeld dat de gemeente overlegt met bewoners en ondernemers over de precieze invulling. Er staan nu bijvoorbeeld afsluitingen ingetekend op de Laan van de Dierenriem en Distelvlinderlaan. Dat moeten 'zachte knippen' worden, zegt de gemeenteraad. Maar is dat een beweegbare paal of maatregelen die auto's afremmen? Dat bleef onduidelijk.

Verder moeten wegen veiliger worden, vooral voor fietsers en bij Het Kristal. Ook willen de politici metingen naar de effecten. Maar dan is wel weer onduidelijk of dit tijdens het aanpassen moet gebeuren of pas nadat alle maatregelen zijn genomen. De gemeente zit op de koers om alle maatregelen in één keer uit te voeren.

Alle opmerkingen van de gemeenteraad worden samengevat in een brief die de politici volgende week donderdag vaststellen.