Volledig scherm
Afbeelding ter illustratie © ANP

POLL | Zwolle wil 'tienerschool' voor 10- tot 14-jarigen

ZWOLLE - In Zwolle wordt gewerkt aan een school voor kinderen van 10 tot 14 jaar. De 'tussenschool' moet de knip tussen basisschool en voortgezet onderwijs verzachten.

Leerlingen krijgen zo langer de tijd om een keuze te maken voor het vervolgonderwijs. Onderwijskoepel Openbaar Onderwijs Zwolle (OOZ)hoopt volgend jaar een pilot te starten.

Vervolgonderwijs
Volgens projectleider René Leber van de '10-14-school' wordt in het huidige onderwijs al vanaf groep 7 (bij 10 jaar) aangestuurd op een keuze voor het vervolgonderwijs. ,,Dat is te vroeg. Wij willen de leerlingen graag bij elkaar houden en pas later laten doorstromen naar het niveau dat bij hen past." De leerlingen zitten langer bij elkaar, maar volgen wel onderwijs op hun eigen niveau.

OOZ, dat 28 basisscholen en 4 middelbare scholen in Zwolle heeft, wil de tussenschool als keuzemogelijkheid aanbieden aan haar leerlingen. De '10-14-school' zou een aparte school kunnen worden maar ook een mengvorm is mogelijk. Er is nu één soortgelijke school in Nederland: het Tiener College in Gorinchem.