Volledig scherm
Theater De Spiegel. © Pedro Sluiter

Populair Smartlappenfestival verhuist voor één keer naar De Spiegel

ZWOLLE - De kaarten voor de jubileumeditie van het Zwolse Smartlappenfestival waren zaterdagmiddag zo snel uitverkocht, dat het festival op 5 november eenmalig verhuist van theater Odeon naar theater De Spiegel.

"Omdat veel mensen nog kaarten wilden, is na spoedberaad met Zwolse Theaters besloten om de 25e jaargang van het festival te vieren in De Spiegel", schrijft de organisatie in een persbericht. "Een lastig besluit, want het smartlappenfestival hoort echt thuis in Odeon, maar om nu meer dan honderd mensen te moeten teleurstellen, konden we ook niet over ons hart verkrijgen."

In Odeon passen ongeveer 450 mensen, maar in De Spiegel ongeveer het dubbele. Iedereen die al kaarten voor 5 november heeft bemachtigd, krijgt vanzelf bericht over het omboeken van de kaarten naar De Spiegel. Van de mensen die zaterdag zonder kaarten huiswaarts keerden, zijn naam, telefoonnummer en e-mailadres genoteerd. Voor hen worden stoelen in De Spiegel gereserveerd.

Voor wie het smartlappenfestijn op 5 november niet wil missen: totdat de extra kaartverkoop start, is aanmelden voor de wachtlijst mogelijk. Deze is te vinden op www.zwolsetheaters.nl, zoekterm: 'smartlappenfestival'. De kans om kaarten te bemachtigen is op deze manier het grootst, weet de organisatie. "Het is allemaal wat extra geregel, maar we hopen op deze manier een unieke jubileumeditie te vieren met zoveel mogelijk mensen."

Dertien oud-winnaars van het Smartlappenfestival strijden op zaterdag 5 november om eeuwige roem en de titel Smartlappenkoning of -koningin van Zwolle. Winnaars van het eerste uur komen langs en ook winnaars van de laatste jaren.