Volledig scherm
© Paul Luberti / commons.wikimedia.org

Presentatie nieuwe cd Jan Smit in Apeldoorn

APELDOORN - Zanger Jan Smit presenteert maandag 19 september zijn nieuwe cd '20' bij de MediaMarkt aan de Voorwaarts in Apeldoorn. Het is de landelijke primeur.

"Normaal presenteert Jan Smit een nieuwe cd altijd in Volendam, maar hij wil eens wat anders," zegt Peter van den Maagdenberg van de MediaMarkt. "Omdat Jan al vaker bij ons is geweest heeft hij hier goeie ervaringen. Vorig jaar met Kerst was hij hier nog voor een optreden. De landelijke primeur van de nieuwe cd vind ik toch wel heel leuk. De officiële release is een dag later. Alleen in Apeldoorn is de cd maandag verkrijgbaar."

De MediaMarkt in winkelcentrum De Voorwaarts timmert aan de weg met Nederlandstalige muziek. Eind augustus was er een concertserie van Radio Nl, waar diverse artiesten optraden en ook veel publiek op afkwam. Dit evenement gaat in het vervolg elk jaar herhaald worden. "Het moet een traditie worden, je vakantie afsluiten met Nederlandstalige muziek bij de Voorwaarts. Apeldoorn heeft het publiek daar wel voor," zegt Van Maagdenberg.

Het optreden van Jan Smit begint om 21.30 uur. Vanaf 20 uur is er muziek van Hessel Wijkstra. Na 22 uur signeert Jan Smit zijn cd voor de fans. De plaat heet '20' omdat Jan Smit 20 jaar in het vak zit. Het optreden is in het atrium bij de MediaMarkt, waar plaats is voor 2.500 mensen.