Volledig scherm
© Ed van Alem

Problemen met leerlingenvervoer opgelost in Apeldoorn

APELDOORN - De problemen rond het bijzonder leerlingen vervoer zijn voorbij, stelt Andreas Noordam, directeur PlusOV. "De problemen die we vanaf het begin hadden, zijn we te boven"

"Het is stabiel en het draait goed. Ik zal niet beweren dat er ooit een week komt waarin er helemaal niks gebeurt, maar op dit moment is het weinig problematisch."

Ook Peter Timmermans, wiens zoon Julian meerdere keren tevergeefs op een busje wachtte dat hem naar school zou brengen, heeft het idee dat de rust is wedergekeerd. "Twee weken geleden hebben we een gesprek gehad met de directeur, een beleidsmedewerker van de gemeente Apeldoorn en de directeur van de school van Julian. We hebben enkele verbeterpunten besproken en die zijn naar mijn idee ook echt opgepakt. Sindsdien is mijn zoon netjes op tijd opgehaald en wordt hij aan het einde van de dag binnen een acceptabele tijd thuisgebracht. Het is zichtbaar verbeterd en ik verneem dat ook van andere ouders."

Het PlusOV is een nieuw loket dat sinds begin dit schooljaar verantwoordelijk is voor het bijzonder leerlingenvervoer. Net na de zomervakantie bleek de organisatie van het vervoer een chaos, kinderen werden te laat of helemaal niet opgehaald, de busjes die de leerlingen vervoerden bleken niet de goede stoeltjes bij zich te hebben en de telefooncentrale kampte met lange wachttijden.