Volledig scherm
Dorps- en buurthuizen zijn erg belangrijk voor de sociale contacten in de dorpen, wijken en buurten, stelt Bonnie ten Damme - hier bij het dorpshuis van Oosterhuizen. foto Cees Baars

PSA: Apeldoorn moet waken voor ghettovorming

APELDOORN - Apeldoorn moet oppassen dat er geen ghetto's ontstaan door een onhandig woningbouwbeleid. Daarvoor waarschuwt de PSA.

Progressief Sociaal Apeldoorn maakt zich sterk voor de komst van voldoende goedkope woningen. Donderdagavond, tijdens de politieke markt, besprak de gemeenteraad de ontwikkelingen op de woningmarkt. PSA-raadslid Bonnie ten Damme maakt zich zorgen over verschuivingen die ze ziet. ,,Wat ons bijvoorbeeld opviel is dat op de TNO-locatie en op het voormalige Sparta-complex eerst sociale of goedkope woningen waren voorzien, maar dat dit is verschoven naar duurdere huizen.

De geplande sociale woningbouw komt in wijken waar al veel goedkopere huizen staan. De wethouder moet oppassen dat door die ontwikkeling geen ghettovorming ontstaat.'' Volgens wethouder Nathan Stukker heeft dat zijn aandacht. ,,Op bepaalde plekken hebben we vastgesteld dat daar een goede mix van woningen moet blijven'', zegt Stukker.