Volledig scherm
Du-Bois staat vandaag weer voor de rechter. Foto: ANP

Puttenaar Du-Bois voor drugshandel voor rechter

ZUTPHEN / PUTTEN - De schijnwerpers richten zich vandaag opnieuw op Herman du-Bois (55). De Puttenaar die zeven jaar onterecht vast zat voor de moord op stewardess Christel Ambrosius in 1994 wordt nu verdacht van betrokkenheid bij een criminele organisatie.Vandaag verscheen hij daarvoor voor de rechter. De Stentor deed live-verslag vanuit de rechtbank. Maandag gaat de rechtszaak verder.

Samen met twaalf andere verdachten, waaronder twee zoons, speelde Du-Bois. mogelijk een rol in een landelijke drugsbende die op grote schaal xtc fabriceerde en verhandelde. In juli 2014 werd Du-Bois aangehouden na een inval in een loods aan de Malseweg in Putten. Daar trof de politie grondstoffen voor xtc aan. Du-Bois verklaarde aan deze krant er te zijn ingeluisd. Hij stelde met vrachtwagens te hebben rondgereden en al doende materialen voor de productie van xtc te hebben vervoerd.

Bendeleider
De vermoedelijke bendeleider Yaron A. ontkende tijdens een zitting in oktober vorig jaar dat Du-Bois voor hem heeft gewerkt. Een zoon van Du Bois zou dit wel hebben gedaan. Bij de zoon werd 50 liter mdma - een grondstof voor xtc - ter waarde van 1,5 miljoen euro aangetroffen. De inhoudelijke behandeling, vandaag en maandag moet meer helderheid scheppen over de rol van beiden binnen deze organisatie.

Verslag
​Hier onder het verslag van redacteur Anton Goegebeur vanuit de rechtbank: Tweets by AntonGoegebeur