Volledig scherm
Het eind van de Ceintuurbaan in Zwolle. Foto: Google Streetview

PvdA twijfelt aan noodzaak extra rijstrook Ceintuurbaan

ZWOLLE - De Zwolse PvdA-fractie vraagt zich af of een extra rijstrook op de Ceintuurbaan wel echt nodig is. Het gemeentelijk voornemen komt voor de fractie als een volslagen verrassing.

De PvdA werpt de vraag op of de extra rijstrook onder het viaduct bij de A28 er komt omdat dit een knelpunt is, of omdat de benodigde 200.000 euro over is. Er was namelijk eerder dit jaar een meevaller van die omvang bij de werkzaamheden voor de verdubbeling van de toerit A28-Noord.

Via spoedvragen aan het college wil dePvdA weten waarom het college de verbreding van de rijbaan onder het viaduct niet eerder als noodzakelijk of op zijn minst wenselijk heeft aangemerkt. Daarnaast wil de partij weten hoe urgent de voorgestelde verbreding is. Fractielid Jan Slijkhuis: "De uitbreiding van de rijbaan wordt het laatste aandachtspunt voor de Ceintuurbaan genoemd, terwijl dit als knelpunt nog niet eerder ter sprake is gekomen. Wij willen hierover meer duidelijkheid van het college om op 26 september een goed onderbouwd besluit te kunnen nemen. Voor ons is de urgentie op dit moment onvoldoende onderbouwd".