Volledig scherm
Harry Voss bij de zwijnenweide. Foto Maarten Sprangh

PvdD: hekken weg rond zwijnenweide Berg en Bos

APELDOORN - De Partij voor de Dieren wil dat er zo snel mogelijk een einde komt aan de omrasterde terreinen voor wilde zwijnen en herten in park Berg en Bos in Apeldoorn.

Volgens de Apeldoornse afdeling van de partij is het niet meer verantwoord om wilde dieren op deze manier op te sluiten. "Een gedrocht", vindt gemeenteraadslid Harry Voss. "Weg met die hekken."

De PvdD beseft goed dat de zwijnenweide in park Berg en Bos al tientallen jaren bestaat (sinds 1970, op diverse plekken), maar trekt nu toch ten strijde. "Een zichzelf groen noemende stad moet dit niet willen", zegt Voss. "Wij vinden het weerzinwekkend dat je onder het mom van educatie zwijnen binnen hekken zet, terwijl even verderop de hele Veluwe vol staat met die dieren."

De PvdD stuurt nog deze week schriftelijke vragen naar het college van burgemeester en wethouders. Voss wil weten of het college met hem van mening is dat het 'volstrekt onnatuurlijk' is om 'deze wilde dieren gevangen te houden en te voeren'. Daarnaast wil hij het college bewegen om de hekken zo snel mogelijk te verwijderen.