Volledig scherm
© Frank de Vries

Raad van State schrapt torenhoge vreemdelingenboetes IJsselbrug

DEN HAAG/HATTEM – De Raad van State heeft vandaag definitief een streep gehaald door de torenhoge vreemdelingenboetes voor onder meer het Duits-Macedonische staalbouw- en lasbedrijf FAM Engeneering, die aan de IJsselbrug heeft gewerkt.

De Raad is van oordeel dat de minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid(SoZaWe) FAM, maar ook opdrachtgever ProRail, hoofdaannemer Züblin en onderaannemer Max Blög, ten onrechte 2,5 miljoen euro aan vreemdelingenboetes heeft opgelegd.

Vergunning
SoZaWe meende dat FAM illegaal 67 Macedoniërs en 2 Bulgaren bij de bouw van de IJsselburg had ingezet. Zij zouden over een Nederlandse tewerkstellingsvergunning moeten beschikken. Volgens 's lands hoogste bestuursrechtscollege was dat niet nodig. Immers, de FAM-werknemers hadden al een Duitse werkvergunning en woonden in Duitsland. En aangezien Duitsland net als Nederland lid is van de Europese Unie gelden de Duitse vergunningen onverkort in Nederland. Kortom, de boetes zijn van tafel en FAM zal door deze uitspraak niet failliet gaan.

Live Voetbal

home logo Roda JC KerkradeRJC
EINDE
1-1
FC TwenteTWE
away logo
home logo PEC ZwolleZWO
EINDE
1-0
NAC BredaNAC
away logo
home logo ADO Den HaagADO
EINDE
1-1
VVV-VenloVVV
away logo
home logo VitesseVIT
EINDE
1-1
sc HeerenveenHEE
away logo