Volledig scherm

Ravage na botsing auto's in Zwolle

ZWOLLE - In de nacht van donderdag op vrijdag rond 01.00 uur zijn twee auto's frontaal op elkaar gebotst op de Hasselterweg net buiten Zwolle, met een grote ravage tot gevolg.

Een vrouw is gewond geraakt nadat zij met haar auto op de andere weghelft kwam en daarbij op de andere auto botste. De tegemoetkomende auto probeerde de vrouw nog te ontwijken, maar dat mocht niet baten.

Het duurde even voordat de weg weer werd vrijgegeven, omdat alle brokstukken moesten worden opgeruimd. 

De man in de tegemoetkomende auto is ongedeerd gebleven. 

Waardoor de vrouw op de andere weghelft belandde is nog niet duidelijk.

ZWOLLE - Op de Hasselterweg vlak voor Zwolle heeft in de nacht van donderdag op vrijdag rond 01:00 uur een flinke aanrijding plaatsgevonden. Ondanks de enorme ravage raakte niemand ernstig gewond, wel is een bestuurster voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht. Het ongeval ontstond toen de bestuurster van de Smart vanuit Zwolle richting Hasselt reed en vlak voor de bocht naar de Boxumtunnel op de verkeerde weghelft kwam. Een automobilist die uit de tunnel kwam en richting Zwolle reed zag de auto recht op hem afkomen en probeerde nog te ontwijken. De vrouw reed al half in de berm toen zij in botsing kwam met de tegenligger. Beide voertuigen vlogen door de klap naar de berm in en kwamen daar totaal vernield tot stilstand. De weg raakte bezaaid met brokstukken van de voertuigen. De man uit de Opel had slechts last van zijn elleboog en was verder enorm geschrokken, de vrouw kon zelf plaatsnemen in een ambulance en is voor alle zekerheid even naar het ziekenhuis gebracht voor controle. Een veegauto heeft de Hasselterweg ontdaan van de vele auto-onderdelen. Bergingsbedrijf Wolves heeft de twee wrakken afgevoerd. De weg was gedurende deze operatie afgesloten voor al het verkeer. Verkeer werd bij de Stadshagenallee en de rotonde bij de zandwinning in Hasselt omgeleid door medewerkers van de firma van der Kolk die ook de veegauto leverde. Tegen 03:20 uur werd de weg weer vrijgegeven. http://www.henry-wallinga.nl/2016/06/17/flinke-ravage-na-ongeval-op-hasselterweg-bij-zwolle/ ** http://www.henry-wallinga.nl ** HW-Fotografie©2016