Volledig scherm
De politie haalt spullen uit het huis van Danny D. Inzet: Danny D. © ANP/Privéfoto

Rechter voorspelde recidive bij man die Lisa van camping Nieuw-Milligen weglokte

NIEUW MILLIGEN - De 14-jarige Lisa uit Spijkenisse is vorig jaar misbruikt door een man van wie de rechtbank vijf jaar terug al vreesde dat hij opnieuw een jong meisje naar zich toe zou lokken.

In 2011 werd hij veroordeeld tot 204 dagen cel in een soortgelijke zaak. Toen achtte de rechter de kans groot dat de 42-jarige Danny D. uit Koudekerk aan den Rijn opnieuw de fout in zou gaan. Vandaag en morgen staat hij opnieuw terecht. Nu voor het naar zich toe lokken en misbruiken van Lisa en een ander meisje en het verleiden van ten minste zestien meisjes zich voor de webcam uit te kleden en seksuele handelingen bij zichzelf te verrichten. D. filmde dat. Hij heeft alles bij de politie bekend.

Zwembad
De man lokte in 2011 een toen 12-jarig meisje uit Dinteloord mee naar een zwembad in Bergen op Zoom. Hij werd aangehouden toen ze samen in het 'kikkerbadje' zwommen. Een psycholoog noemde hem emotioneel en sociaal niet voldoende ontwikkeld. Hij functioneert op een lager niveau dan leeftijdsgenoten en zoekt dan ook contact met jongere mensen. Ook begrijpt hij niet wat hij fout doet, aldus de deskundigen.

Daarom beschouwde de rechter hem verminderd toerekeningsvatbaar. Voor het onttrekken van het kind aan het ouderlijk gezag werd D. veroordeeld tot 204 dagen celstraf en moest hij zich laten behandelen in een forensisch psychiatrische polikliniek. Ook moest hij zich regelmatig melden bij de reclassering.

Camping
Toch wist hij vorig jaar zomer Lisa weg te lokken van camping Rabbit Hill in Nieuw-Milligen, waar ze op vakantie was met haar ouders. Terwijl heel Nederland na een wanhoopskreet van haar vader zocht naar het meisje, misbruikte D. haar in zijn woning.

Na vijf dagen ontsnapte ze en werd ze teruggevonden in een lijnbus. D. werd kort daarna gearresteerd.