Volledig scherm

Rechtszaak overval visboer Zwolle uitgesteld: getuige nog op vakantie

ZWOLLE - Het duurt nog even voordat er een uitspraak komt in de rechtszaak rond de overval op visboer Timmerman in Zwolle, in februari van dit jaar. Voor de zitting van dinsdagmorgen waren drie politieagenten opgeroepen, maar één van hen is nog op vakantie. De rechtbank heeft de zitting daarom voor onbepaalde tijd geschorst.

Bij het afsluiten van zijn viskraam werd visboer Aart Timmerman (54) op 27 februari dit jaar overvallen door twee mannen. Zij wachtten hem aan het einde van de dag op bij zijn kraam aan de Veemarkt in Zwolle en gingen er vandoor met zijn dagopbrengst van ongeveer 3.300 euro. Na een politieachtervolging konden de twee verdachten uit Rotterdam (27 en 36 jaar) aangehouden worden op de A28.

Drie politieagenten die betrokken zijn in de zaak zijn opgeroepen als getuigen. De advocaten van de twee verdachten gaven dinsdagochtend tijdens de zitting aan dat ze het verhaal van de drie getuigen achter elkaar willen horen.

Omdat één van de drie op vakantie is, kon dat niet. De advocaten zijn bang voor het risico dat er mogelijk informatie wordt overgespeeld tussen de getuigen en vroegen daarom om uitstel. De rechtbank stemde hiermee in.

Het is nog onbekend wanneer de rechtszaak een vervolg krijgt.