Volledig scherm

Regen, regen, regen... Maar de zandbeelden in Garderen houden stand

GARDEREN - De vele regen van de laatste tijd zorgt ervoor dat 't Veluws Zandsculpturenfestijn in Garderen veel telefoontjes krijgt van mensen die zich afvragen of alle zandbeelden niet zijn weggespoeld. Dat meldt de organisatie van het festijn.

"Maar wees gerust. De zandcreaties kunnen wel tegen een stootje en zijn dan ook allemaal nog intact", zegt de organisatie in een persbericht.

"Veel mensen weten niet dat de zandbeelden zijn beschermd tegen regen. De beelden die alleen uit rivierzand bestaan zijn buiten voorzien van een vernislaagje. Op deze manier heeft regen minder invloed op het zandbeeld. De zandcreaties die binnen zijn opgesteld hebben geen vernislaag nodig. Op het terrein is ook regelmatig een 'carver' aanwezig die, mocht een beeld een kleine beschadiging oplopen, direct met z'n gereedschap en zand overgaat tot herstel."

't Veluws Zandsculpturenfestijn vindt plaats tot en met 29 oktober in de Beeldentuin in Garderen. Het is maandag tot en met vrijdag geopend van 10.00 tot 17.30 uur. Zaterdag is het geopend van 10.00 tot 17.00 uur (zondag is het gesloten).

www.zandsculpturen.nl