Volledig scherm
Honderdvijftig belangstellenden hadden de moeite genomen om naar het voorplein van Paleis Het Loo te komen. © ANP

Restauratie Paleis het Loo in race voor Schildersvakprijs

DEVENTER - Wolters Schildersbedrijf uit Deventer maakt met de restauratie aan Paleis het Loo kans op de titel Nationale Schildersvakprijs 2016. Die nominatie werd vandaag bekend. Behalve het schildersbedrijf uit Deventer zijn acht andere kanshebbers in de race voor de vakjuryprijs en de publieksprijs. Op 1 november is de winnaar bekend.

De restauratie aan het Paleis het Loo is in een periode van 5 jaar uitgevoerd. Daarbij werden alle  gevels onderhanden genomen. In cijfers uitgedrukt omvatte het werk aan Paleis het Loo totaal  circa 22 km schilderwerk aan ramen en kozijnen, 4.000 ruitjes vervangen, circa 6.800 m stopverfwerk, aldus een bericht op de website van het schildersbedrijf. 

Wolters Schildersbedrijf kan de vakjuryprijs winnen in de categorie Onderhoudsschilderwerk, de Nationale prijs en de Publieksprijs. 
De andere genomineerden objecten in de categorie Onderhoud zijn de Stadsschouwburg van Groningen, een huis in Oosterhout en een villa in Ootmarsum.

Vorig jaar won Wolters de publieksprijs met de restauratie van Jachtslot St. Hubertus op de Hoge Veluwe.

Stemmen kan via de website www.schildersvakprijs.nl

Genomineerd voor de Nationale SchildersVakprijs 2016. De SchildersVakprijs is een initiatief van Eisma Bouwmedia, uitgever van o.a. SchildersVakkrant, Eisma’s Schildersblad en SchildersVak.nl. Renovatie schilderwerk door Wolters.