Volledig scherm

Rijbewijs nu toch geregeld voor Zwols campergezin

ZWOLLE - Zwollenaar Matthijn ten Doeschot krijgt toch een nieuw rijbewijs van de gemeente Zwolle. Dat heeft de gemeente hem per mail in San Francisco laten weten.

Via het Nederlandse consulaat in San Francisco worden de gegevens aangeleverd en gecontroleerd, waarna het rijbewijs opgestuurd wordt. In theorie kan de familie dan over enkele dagen de reis voortzetten.

Ten Doeschot begon eerder deze maand met zijn vrouw Anneke en hun zoontje Thije aan een drie maanden durende camperreis in Amerika. Die werd na drie dagen abrupt afgebroken toen de camper in vlammen opging, met hun spullen erin. Nieuwe reisdocumenten en passen waren snel geregeld, maar een nieuw rijbewijs bleek een struikelblok. De gemeente zei niets voor Ten Doeschot te kunnen doen, omdat bij aanvragen en ophalen de aanwezigheid van de aanvrager is vereist. In eerste instantie bleek de gemeente onvermurwbaar, maar woensdag besloot de gemeente toch nog een keer te overleggen met het consulaat en de Rijksdienst voor het Wegverkeer, waarna deze oplossing uit de bus kwam. De Zwolse familie is dolgelukkig. Een nieuw rijbewijs betekent dat de reis voortgezet kan worden. "We willen een minicamper huren om toch onze droomreis nog te kunnen maken. Hopelijk kunnen we over een paar dagen weer op pad!"